Ανακοινώσεις

May 17, 2024

Δελτίο Τύπου – Ψήφιση νέων κανονισμών του ΚΦΙΚΒ

Η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων χαιρετίζει τη ψήφιση του πακέτου των νέων κανονισμών του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών από την Βουλή των Αντιπροσώπων. Εκφράζει την ικανοποίηση της για την υλοποίηση ενός ακόμη βήματος προς διευκόλυνση των ιδιοκτητών κατεχόμενων περιουσιών και ιδιαίτερα των προσφύγων, στην εξασφάλιση χαμηλότοκων δανείων ή και στην επιδότηση των επιτοκίων των δανείων τους.
February 23, 2024

Έγκριση κανονισμών του ΚΦΙΚΒ από το Υπουργικό Συμβούλιο

Η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων εκφράζει την ικανοποίηση της για τη θετική έκβαση ενός ακόμη ζητήματος που διευκολύνει και ενισχύει τους πρόσφυγες στην αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών τους.
February 13, 2024

Δελτίο Τύπου – Με κοινή φωνή ΠΕΠ, Κατεχόμενοι Δήμοι και Κοινότητες

Σε συνέχεια κατ’ ιδίαν συναντήσεων που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, κοινή συνάντηση αντιπροσωπειών της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων (ΠΕΠ), της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και των Κατεχόμενων Κοινοτήτων Αμμοχώστου, Κερύνειας και Λευκωσίας.
February 7, 2024

Εισηγήσεις για αναθεώρηση των κριτηρίων των στεγαστικών σχεδίων

Η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων (ΠΕΠ) με επιστολή της στις 31 Ιανουαρίου 2024, έχει απευθυνθεί προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννου και την Υπηρεσία Μερίμνης και Αποκαταστάσεως Εκτοπισθέντων, ζητώντας όπως συνέλθει η Συμβουλευτική Επιτροπή Κριτηρίων για την επαναξιολόγηση και τροποποίηση τους.
January 16, 2024

Κατατέθηκε στη Βουλή ο Προϋπολογισμός της ΠΕΠ

Σε σχέση με τηλεοπτικά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα που φέρουν την Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων να μην έχει καταθέσει τον Προϋπολογισμό της για ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, διευκρινίζεται ότι ο Προϋπολογισμός έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών από τον Οκτώβριο του 2023, και ακολουθήθηκε η διαδικασία διαβούλευσης και έγκρισης με το Υπουργείο Οικονομικών και το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού.
January 10, 2024

Τελευταίος Αποχαιρετισμός Χριστάκη Πασχάλη στον αείμνηστο πρώην Πρόεδρο της Π.Ε.Π. κ. Χρίστο Αρτεμίου στις 9 Ιανουαρίου 2024

Δυστυχώς το σημερινό μας συναπάντημα στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς, πραγματοποιείται όχι για χαρούμενες στιγμές, αλλά για να αποχαιρετίσουμε και να πούμε μαζί το οφειλόμενο στερνό αντίο με την οφειλόμενη τιμή, σε έναν εξαιρετικό και πολύ ξεχωριστό δικό μας ΑΝΘΡΩΠΟ (με όλα τα γράμματα πραγματικά κεφαλαία), για αρκετούς και ίσως, διαφορετικούς λόγους για τον καθένα από εμάς, στον πρωτοπόρο αγωνιστή των δικαίων και δικαιωμάτων του Προσφυγικού κόσμου Χρίστο Αρτεμίου που έφυγε από κοντά μας ανήμερα των Θεοφανείων για το τελευταίο μακρινό του ταξίδι.
January 7, 2024

Συλλυπητήρια Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων για το θάνατο του Χρίστου Αρτεμίου

Ο Πρόεδρος, τα μέλη της Γραμματείας και του προσωπικού της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του πρώην Προέδρου της ΠΕΠ Χρίστου Αρτεμίου.
November 30, 2023

Έγκριση αύξησης επιδόματος ενοικίου από το Υπουργικό

Η Παγκύπρια Ένωση Προσφύγων χαιρετίζει τη σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με βάση την οποία επανακαθορίζεται το ύψος του επιδόματος ενοικίου που παραχωρείται σε δικαιούχους εκτοπισθέντες. Η απόφαση αυτή, υλοποιείται μετά και από τις αντίστοιχες πιέσεις και εισηγήσεις της ΠΕΠ κατά τις σχετικές συζητήσεις που έγιναν πέρσι στη Συμβουλευτική Επιτροπή Αξιολόγησης Κριτηρίων και οι οποίες διαβιβάστηκαν στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών μέσω της Υπηρεσίας Μερίμνης Αποκαταστάσεως Εκτοπισθέντων τον Ιούλιο του 2022.